Защо е необходимо да се спортува

Съвременният свят е построен на желанието, да се чувстваме колкото може по-комфортно – автомобили, метро, самолети, за да се придвижваме, където пожелаем по-бързо и удобно. Смартфони и компютри за работа, контакти  и всякакво удобство… Така за съвременните хора необходимостта да се движи чувствително намаля.

Движението обаче е заложено в основата на нашето здраве.

Спортуването и здравето са напълно свързани. Защо трябва да спортуваме?

На първо място спортните занимания укрепват мускулите, подобряват състоянието на костната тъкан, мускулите получават голямо количество кислород, в резултат на товасе подобрява клетъчния метаболизъм и липидния обмен. Човек става по-издръжлив на стресови ситуации и физически усилия, да не пропускаме факта, че спортът възпитава характера.

Спортуването подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система

Редовните занимания със спорт са много добра профилактика на остеохондрозата, заболяване, което не е за подценяване. Когато спортувате редовно, Вие укрепвате мускулите, поддържащи гръбначния стълб и възпрепятствате образуването на дискова херния, артроза , остеопороза.

Спортът въздейства благоприятно върху нервната система. По време на спорт се подобряват бързината на реакциите, сръчността, подобрява се мозъчната дейност, благодарение на новите движения и командни игри, като баскетбол, при който се подобрява и активира страничното зрение, помага за взимане на бързи решения. Стресът изчезва. Затова, след труден работен ден е повече от добре да отидете във фитнес зала или да сложите маратонките за тичане в парка. По време на двигателната Ви активност, ще се изработват ендорфини, хормони на щастието, които дават чувство на удовлетворение в живота.

Спортът помага да се справите с депресия. В същото време сърцето започва да работи оптимално добре и да изтласква кръв. Подобрява се цялото кръвообращение, подобрява се обмяната на веществата.

Когато тичаме, ние се предпазваме реално от инфаркт и инсулт. Дори за бременните жени е полезно да се занимават с лека гимнастика за да достига повече кислород към всяка клетка на тялото. И така да се подсигури достатъчен кислород на плода.

Йога заниманията са идеални за насищане на тялото с кислород, отваряне на белите дробове и укрепване на мускулатурата.

Човек, който обича спорт, обича и живота, за него няма опасност от депресии или психични заболявания.

Към хранителни добавки за отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *