Какви са рисковете от ударно отслабване

Ударно отслабване

Ударно отслабване – какво е това? Заради лошата храна и все по-заседналия начин на живот, започваме неусетно да трупаме килограми. Това се превръща не само в естетически проблем, но постепенно започва да се отразява и на нашето здраве. Появява се нуждата да отслабнем, но как да го направим?

Какви са рисковете от ударно отслабване

Всеки иска бързи резултати, затова много често се пренебрегват рисковете от рязкото отслабване. То е сериозен шок за здравето и застрашава нашия организъм. Рязкото сваляне на килограми не е подходящо при програма за дългосрочно отслабване, съветват експертите по здравословно хранене. В тази статия ще Ви запознаем именно с някои от основните рискове, които се появяват при рязко отслабване:

Йо-йо ефектът

Когато говорим за диета всички веднага се асоциацията е за йо-йо ефекта. Експертите са единодушни, че той е не по-малко вреден за организма от наднорменото тегло. Скоростното слабеене ще навреди на здравето Ви не по-малко неприятности от затлъстяването. Отделените токсични разградни продукти на стопените мазнини,  за да бъдат изхвърлени с урината, натоварват отделителната системема (бъбреците). Ако килограмите се върнат, повторното изхвърляне на токсични вещества, би затруднило работата на  черния дроб и бъбреците и крие здравословни рискове. Йо-йо ефектът води също до загуба на мускулна маса, депресивни състояния, увеличава риска от диабет, забавя метаболизма и т.н.

Редуктил
Реклама

Проблеми с нервната система

Ударно сваляне на тегло не е свързано с разграждане на мастна тъкан в депата, а главно на нервна и мускулна тъкан. Появяват се липса на концентрация, нарушения на съня, паметта и  сърдечния  ритъм, спад на критичност и адекватност и главоболие.

Дефектиране на кожата

Има и още един проблем, който не е за подценяване. Кожата може да се нацепи, да увисне, да стане сива, некрасива. Когато напълнявате, кожата ви се опъва и пораства. Когато искате да отслабнете, тя отново трябва да се свие, а това е стрес за нея. Ако сваляте килограм или два, вероятно няма да имате проблеми с кожата. Но ако искате да свалите повече, очаквайте, че може тя да промени вида си. Така увисва и се появяват стрии. Зоните в които се образуват това са паласките, долната част на корема, гърба, а при някои жени може да се появят и на гърдите. Не искате да сте слаби, а кожата ви да виси като на възрастен човек, нали?

По-сериозни последствия

В някои случай, когато бързото намаляване на теглото се дължи в резултат на строга диета е възможно човек да се разболее от анемия. Причината за това е неправилното хранене и намаления приток на желязо към организма. Анемията се лекува много трудно и бавно. Ако решите да използвате диета за бързо отслабване е добре да включите в нея повече източници на желязо като: спанак, коприва, зелена салата и пр. Това е много важно.

При много жени и мъже се наблюдават косопад, отслабване на структурата на косъма, начупване и изтощена коса. Причината за това отново се крие в диетичния режим с които се постига бързо отслабване. Липсата на достатъчни източници на протеин, води до нарушаване структурата на косата. Опадването и е в резултат на намалено количество калций и  магнезий. А изтощаването в резултат на липсата на витамини.

Строгите диети са заплаха за репродуктивното здраве, особено при младите момичета. Ударното отслабване и недостатъчното въвеждане на витамини и минерали водят до забавяне на менструацията , прескачане на цикъла или намалено менструално кървене.

Понякога в желанието си да изглеждаме добре, изпадаме в крайности – крайности, които могат да се отразят негативно на най-ценното ни, здравето. Рискът от ударното отслабване за всеки човек е индивидуален и се обуславя от здравословното му състояние и уникалните му метаболитни и генетични особености. Напомняме, че преди да започнете определен хранителен режим и суплементация, първо трябва да се посъветвате със специалист-диетолог.

Ударно отслабване

Ударно отслабване или как да се отървем от излишните килограми и подкожни мазнини за най-кратко време ?

Свалянето на килограми бързо не е толкова труден процес, ако се спазят някой основни стъпки и правила.

1. Намалете общия брой на приеманите калории през деня до около 1 000

По този начин, ще създадете голям калориен дефицит, което ще накара тялото да търси енергия от друго място, а именно от складираните подкожни мазнини.

2. Спортувайте и бъдете много активни

Изберете спорт, който Ви доставя удоволствие и отделете време за него всеки ден. Също така бъдете много активни, като цяло. По този начин, Вие отново ще създадете голям калориен дефицит, както и ще „събудите“ метаболизма, за да започне той да работи на пълни обороти.

3. Използвайте продукти за отслабване

Внимателно подбрани хапчета за отслабване ще Ви гарантират ударно отслабване за най-кратко време, без риск от странични ефекти и с гарантиран ефект. Прочетете повече за продукта Липовон тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *