Коя диета е най-правилна? 2

Сигурно сте си задавали този въпрос.

В тази статия можем да Ви предложим 6 правила, които ще Ви помогнат да получите повече информация, в случай, че сте решили за спазвате диета в храненето.

Правило едно:

Въглехидрати сутрин, белтъци – вечер, а не обратното. Това означава, е вечер не ядем банан или овесена каша. А сега по-подробно: Важно е да се научим да разграничаваме правилните въглехидрати от неправилните. Правилните са сложните въглехидрати. Това са: овесена каша, плодове, бобови, пшено. Простите въглегидрати са: макарони, бял хляб, торти и сладкиши.

  • За закуска избираме сложните въглехидрати. Отличен вариант е овесената каша с мед и сухи плодове.
  • За обяд – комбинираме сложни въглехидрати с белтъчини. Например, зелена салата с парче варено месо или печена риба.
  • За вечеря – само белтъчини. Идеален вариант е обезмаслената извара. Омлет от 2 белтъка и 1 жълтък със зелена салата, варени пилешки гърди.
  • За следобедна закуска избираме плодове, ядки, кисело мляко.

Правило две:

Отказваме се напълно от полуфабрикатите. Приготвяме храната у дома или посещаваме и поръчваме храна в проверени места за хранене.

Правило три:

За да отслабнете бързо и безпроблемно за здравето на организма – хранете се често и с неголеми порции. Идеалният вариант е 5-6 пъти с порции по 200 грама. Примерно така: закуска – втора закуска – обяд – следобедна закуска – вечеря – нещо малко по-късно, например чаша айран, не е задължително и да не е по-късно от 20 часа вечерта.

Правило четири:

Диетата следва да е балансирана. Какво означава това?

За да не Ви пада косата и да са здрави зъбите Ви, направете диетата си балансирана: Дневната доза на белтъчини следва да бъде 1,5 – 2 г на 1 кг тегло. Дневната доза мазнини в една порция да бъде 35-50%. И това да са полезните мазнини – растителни, от тлъста риба, авокадо. Мазнините са особено полезни за жените. Дневна доза въглехидрати: 40-50% от дневната калоричност. Отдаваме предпочитание на сложните въглехидрати като овесени ядки, леща, елда.

Важен момент: За да поддържате добро здраве, съветваме жените да приемат растително масло на гладно. Сутрин след ставане: чаша топла вода, след 10 мин. 1 супена лъжица ленено  или маслиново масло. След 20 минути – още една чаша вода. Закусвайте след 30 минути.

Правило пето:

За да отслабвате, трябва да изгаряте повече калории, отколкото употребявате.

Не изпадайте в крайности, не забравяйте, че всичко зависи и от възрастта, физическата активност и скоростта на метаболизма Ви.

Правило шест:

Воден баланс. 1,5-2 литра чиста вода на ден. Тук не се включва кафето, чая, сокове или др. напитки. Водата ускорява метаболизма, помага да се отслабне, извежда шлаките и токсините от организма.

Вижте повече за продукт за отслабване Reductil тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *