Пилатес – за всяка жена

пилатес за всяка жена

Пилатес. Има толкова много изследвания, които доказват огромната полза на пилатеса за здравето и самочувствието.

Ако още не сте го открили за себе си, ще Ви помогнем с информация за това, с какво е толкова полезен и защо си заслужава всяка жена да го пробва за себе си.

Да направите тялото си стройно и да стегнете всички групи мускули – в това ще Ви помогне този вид гимнастика – пилатес, в основата на който са плавните и контролируеми движения. Тя е разработена още в началото на XX век от американеца Джозеф Пилатес.

Пилатес – за всяка жена

Ето ги основните причини, поради които си струва да започнете да се занимавате с pilates колкото се може по-скоро.

  1. С пилатес прекрасно ще стегнете мускулите си

При пилатеса са задействани всички основни мускули на тялото. Това позволява да получите съществени резултати за кратко време след началото на тренировките.

  1. Пилатес е спасението от болките в гърба

Тук съществуват специални упражнения за гърба и гръбначния стълб, които помагат да се решат наведнъж няколко проблема. Упражненията укрепват се мускулите на гърба, те стават в пъти по-еластични, така възвръщате изгубената гъвкавост в тази част на тялото. Това от своя страна сваля напрежението от гръбначния стълб, освобождава от болките в гърба.

  1. Pilates спасява и възстановява ставите ни

Изначално пилатесът е бил разработен за възстановяване на опорно-двигателния апарат след травми и различни заболявания, а сега с пилатес се занимават спортистите и всички, които искат да възвърнат гъвкавостта на ставите си. След няколко тренировки пилатес болките в ставите намаляват, а могат и да изчезнат напълно.

  1. Pilates ни учи на концентрация

При заниманията с pilates, Вие трябва да сте концентрирани едновременно 1/ върху собственото си дишане, 2/върху техниките за изпълнение и 3/ върху това, доколко 1/ и 2/ работят заедно в синхрон. Концентрация – само Вие и Вашето тяло.

  1. Пилатесът повишава Вашите спортни умения

Благодарение на пилатеса Вашите мускули ще се стегнат и Вие ще можете да правите и най-невероятните асани.

  1. Заниманията с пилатес ще Ви направят по-гъкава

Според едно бразилско изследване, след 20 занимания, ще сте с 20% по-гъвкави! Отделно така ще се предпазите от качване на излишни килограми, а може и да отслабнете плавно.

  1. С пилатес активирате мозъчната дейност.

Джозеф Пилатес е нарекъл своя метод „упражнения за човешко мислене“. Това наистина е точно така. Китайски учени са измерили изменение в мозъчната активност на жена, след 10 дни занимания с pilates, открили увеличение на алфа пиковата мозъчна активност, свързана с паметта и др. когнитивни функции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *