Сутрешна гимнастика – ключ към събуждане и добро разположение за деня

сутрешна гимнастика

Преходът от състояние на сън и покой към събуждане на организма често е нелеко постижимо. Затова започнете с вълшебната за тялото и ума Ви сутрешна гимнастика.

Сутрешна гимнастика – ключ към събуждане, здраве и добро разположение за целия ден

Сутрешната гимнастика помага на тялото да премине към състояние на бодрост, облекчава прехода от сън към активен живот. Всяко утро отделяйте ценните 15 минути на несложната за изпълнение сутрешна гимнастика и Вие непременно ще усетите прилив на бодрост, заряд на енергия за началото на деня и за целия ден. Защото знаем, че както започнем деня, най-вероятно така ще го и продължим

Сутрешна гимнастика: тя е предпоставка за по-дълъг добър начин на живот

Не си мислете, че непременно трябва да се правят сложни упражнения за подкрепа на здравето Ви. Това не е така. Дори и най-простите сутрешни упражнения прекрасно подобряват кръвообращението и подвижността на ставите, повишават мускулния тонус и увеличават гъвкавостта на тялото.

Сутрешна гимнастика: начин да повишите самооценката си

Да, това е точно така. Психолозите смятат, че изпълнявайки несложен комплекс упражнения рано сутрин, ние действително силно увеличаваме самооценката си. Важното е да сме постоянни в начинанието.

Сутрешната гимнастика ускорява метаболизма

Докато спим, всички органи на нашето тяло работят в по-икономичен режим. Кръвта в тялото се движи по-бавно и става по-гъста. Натрупалата се млечна киселина в мускулите може да предизвика усещане на скованост. Затова сутрешната гимнастика е в състояние да върне организма в „работен режим“, да насити клетките с кислород, да активира процесите на обмяна на веществата. И, ускорявайки метаболизма, тялото ще изразходва повече калории през деня.

Сутрешната гимнастика и настроението

Тези, които са свикнали да си лягат късно, им е доста трудно да се будят рано сутрин и се събуждат в не дотам добро настроение. Именно те да знаят, че сутрешната гимнастика ще подобри настроението им по физиологичен път. Защото по време на сутрешната гимнастика в кръвта се отделят ендорфини или както ги наричат още, „хормони на радостта“.

Сутрешната гимнастика не трябва да е тежка

Сутрешна гимнастика и спортни занимания – това са различни неща. Сутрешните занимания не бива да са изморителни или обременителни. Целта е да се премахне сънната енергия, отпусналостта, но без изморяване. Упражненията следва да се правят леко и плавно.

Сутрешната гимнастика – за 10-15 минути

Не се отказвайте от сутрешната гимнастика под предлог, че сутрин няма никакво време. Покарайте колелото вкъщи или потренирайте на степера.

10-15 минутки са достатъчни за ефекта, който ще усетите!

Не вярвайте, проверете сами! 😊

Не се отпускайте

Ако сте достигнали теглото, към което се стремите, това не означава, че е време да почивате на лаврите си. Не спирайте тренировките. Не спирайте да се храните правилно. Продължете да живеете в същия ритъм, за да поддържате форма. Не забравяйте, че това не е само въпрос на външен вид, но и на здравето като цяло. Ако искате да опитате с хранителни суплементи – Липовон е отличен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *