Коя диета е правилната? 1

Правилната диета за отслабване е тази, която съдържа:

  1. Намаляване на денонощната калорийност на до 1000-1500 ккал.
  2. Осигурява на организма достатъчно количество белтъчини.
  3. Изключва употребата на повече от 90гр. Въглехидрати за 1 приемане на храна.
  4. Включва не по-малко от 3 приемания на храна на ден. Най-добре броят на храненията да е 4-6 на ден.
  5. Да е комфортна за човека, да не предизвиква отрицателни емоции. В идеалния случай диетата следва да е такава, че да можете да я спазвате до постигане на желания резултат.
  6. Включва достатъчно количество витамини и минерали. Разбира се, можете да включите допълнителен прием на витаминно-минерални комплекси, но натуралните са за предпочитане.
  7. Да създава навик на здравословно хранене и да не се преяжда. След спиране с отслабването следва важен преход към правилно хранене, правилността му ще се определя по килограмите.

За какво са нужни диетите?

Диетите са средство, което хората използват за възстановяване на здравето си. И  също, в повечето случаи, диетите са свързани с желанието да се свалят излишните килограми.

Защо ни става необходимо да отслабваме? Причината е в това, че до този момент сме се хранили нездравословно, натрупали сме ненужни килограми (основно мазнини, не мускулна маса).

Ето един интересен факт: За да се изяде 1 сникерс с 508 ккал са необходими 3 минути време. За да се изразходват 508 ккал (това са около 55 гр. Мазнини) са необходими 2 часа каране на колело.

Ето го и изводът: Ако не преяждаме , няма да са необходими диетите за отслабване. Трябва само да се храним здравословно.

Помагат ли диетите?

На практика всички диети помагат да се отслабне. Това е свързано с факта, че всички почти всички диети рязко и съществено намаляват калоричността на храненето. Колкото е по-голяма разликата между нормата на хранене (норма не за нас, а за правилното хранене – 2500 ккал), толкова по-забележимо ще е отслабването.

Проблем възниква, когато диетите могат да увредят здравето, т.к. лишават организма от необходимите му хранителни вещества. В тези случаи здравето се влошава, независимо, че мазнините се стопяват.

Вторият важен момент е, че има много диети, които са трудно изпълними в психологичен план, т. к. човек се чувства гладен през по-голяма част от времето. Рано или късно, човек не издържа и за миг наваксва това, което е свалил като килограми от себе си за няколко  седмици.

Какво се прави след приключване на диетата?

Повечето хора се връщат към старите си навици. И тогава те бързо загубват постигнатия резултат.

Правилната диета изисква преди всичко знание и разбиране. Много важно е да се научим да различаваме, кое е полезно и кое не, кое работи и кое не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *