Намаляване на апетита

Намаляване на апетита още днес? Борбата с излишните килограми в днешно време е един доста сериозен проблем, с който се борят огромен брой хора по целия свят. Известен факт е, че стресовото ни ежедневие, еднообразието и лошата храна водят до повишавне на апетита, което автоматично води до повишен прием на храна и покачване на теглото.

За да е ефективна една програма за отслабване, на първо място трябва да бъде адресиран повишеният апетит. В тази статия ще Ви дадем пет съвета, как лесно и здравословно да намалите апетита си.

5 правила за намаляване на апетита

  1. Приемайте повече течности. Старайте се да приемате между 2 и 3 л. Вода на ден. Тя ще Ви помогне да се чувствате сити, ще повиши метаболизма Ви и ще изхвърли токсините. Можете да изстискате един лимон във водата, като по този начин ще си набавите и нужното количество витамин Ц.
  2. Консумирайте повече фибри. Старайте се да консумирате повече зеленчуци ботати на фибри, тъй като фибрите създават чувство на ситост и регулират стомашно-чревния тракт.
  3. Увеличете количеството протеин. Протеинът притежава най-голям термичен ефект от всички храни и създава чувство на ситост, както освен това е есенциален за поддържането на здрав организъм.
  4. Разхождайте се поне 30 минути дневно. Дори една кратка разходка с бавно темпо ще повиши нивото на катехоламините в организма, което ще повиши изгарянето на мазнините и ще Ви подтисне глада Ви по естествен начин.

Намалете стреса – постарайте се да елиминирате всички ненужни стресори в ежедневието Ви. Ясно е, че не можем да елиминираме всичкия стрес, но е важно да се постараем да намерим баланс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *