Плодова диета

плодова диета

Плодова диета: тя се счита за една от най-полезните диети, защото именно плодовете са тази храна, която дава всичко необходимо на тялото ни. Плодовете са богати на много витамини и минерали, както и на фибри, което е така потребно за организма ни. Най-новите изследвания показват, че някои от тях съдържат особен вид киселини, които помагат в разграждането на мазнините, в резултат на което процесът на отслабване е много по-активен.

Плодова диета

Тази диета е строга, в същото време се понася леко заради съдържанието на естествени захари – фруктозата, така, че на любителите на сладичко ще им е лесно да отслабват. При спазване на плодова диета, можете да отслабнете до 5 кг за една седмица.

Съществуват няколко варианта плодова диета, най-малката е 3 дена, най-дългата – 3 седмици.Ако искате да отслабнете и имате на разположение само няколко дни, изберете диета само с плодове, малко ядки и течности. Ако искате да се вталите за предстоящата отпуска, изберете диета за 1-3 седмици. В този случай можете да добавите към диетата малко зеленчуци, малко постно месо или каша. Но не забравяйте – основният продукт за Вашата диета са плодовете, затова менюто ще съдържа 80% плодове.

Плодова диета – правила и примерно меню

Колкото е по-разнообразна Вашата плодова диета, толкова по-добре. Лятото е благодатно време за провеждане на плодова диета, такова изобилие от плодове. Но не забравяйте, че прекалено сладките и висококалорични плодове следва да се избягват, това са бананите и гроздето. За другите плодове няма ограничение.

Яжте толкова, че да не изпитвате глад. Когато усетите глад, хапнете някой плод. Много полезно и вкусно!Плодовете може да ги консумираш както в суров, така и в друг вид – може да си приготвиш пюре или желе или сорбе от плодове.  Още едно важно правило – то е едно и също за всички видове диети – не забравяйте да пиете не по-малко от литър и половина вода за един ден. Тъй като имаме плодова диета, можете да включите и пресни сокове. Ако приемате хранителни добавки за сваляне на килограмите, например Еве Слим, е желателно диетата да не е твърде строга и изтощителна.

Ето едно примерно меню за такава диета, запознайте се и можете да внесете свои изменения, според вашия вкус!

Закуска: Кисело мляко с намалена масленост, извара с парченца плодове.

Обед: Варено парченце пилешки гърди, зелена салата и портокал.

Вечеря: Плодова салата – ябълки, круши, киви, портокали.

Сходни публикации: високомазнинна диета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *