5 причини защо отслабването изглежда сигурно през летните месеци

Има силна връзка между лятото и отслабването. Не е доказано, но за повечето от нас загубата на тегло изглежда по-лесно през лятото. Има нещо във въздуха, което прави загубата на тегло по-достижима от всякога.

Ние ви даваме пет причини, поради които отслабването изглежда сигурно през летните месеци

  1. Пиете много повече вода, защото температурата е висока

Безброй изследвания показват значението на водата, когато става въпрос за отслабване, особено преди всяко хранене. През лятото е необходимо да се пие повече вода, което води до усещане за ситост и консумация на по-малко храна.

2. Ядете по-малко, тъй като топлината потиска апетита ви

Да, всъщност ядете много сладолед, но като цяло нямате желание да консумирате тежки ястия. Особено след джогинг в жегата! Проучване от 2013 г. показа, че хората, които тренират в гореща среда, ядат по-малко от тези, които спортуват в по-хладна.

3. Нямате нужда от храна, за да подобрите настроението си

Зимата се поддава на ядене, било то тежки гозби, макаронени изделия, пикантни месни ястия и – да не забравяме – алкохол. Ново проучване установи, че 27 процента отчитат повишена нужда от хапване през зимата, най-депресивните месеци в годината. Въпреки рецептите за зимна диета!

4. Разнообразието от лека и свежа храна улеснява контрола на калориите

Лято – специални плодове като диня, пъпеш и круши ви дават възможност да се освежите и да се почувствате пълноценни. Разнообразието от краставици, чушки и домати правят възможността да обядвате само салата достъпна и вкусна.

5. Следите за калориите, тъй като искате да покажете повече плът

Лятото означава къси поли, дрехи без ръкави и бански костюми. Кой нормално разсъждаващ би посмял да се покаже, ако не е във форма? Проучване от 2012 г. разкри, че жените смятат, че носенето на бикини е по-голяма заплаха за тяхната увереност, отколкото да ограбят всички дрехи от спалнята им. Желанието да носите разкриващи се тоалети е сериозна мотивация за отслабване.

В настроение сте да сваля килограми това лято? Опитайте тези пет съвета, за да ускорите загубата на тегло.

Към нашите продукти за отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *